Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Patnáct skvělých věcí na těhotenství

Nedávno jsem se vypsala z téměř veškerých útrap, které může žena prožívat jako nastávající matka, čili vorvanice. Ale protože platí, že na všem zlém je něco dobrého, musím být k životu fér (přestože on sám férovostí příliš neoplývá) a přiznat požehnanému stavu i několik nesporných výhod.

1. Jste těhotná!

Vycházíme z předpokladu, že těhotenství je dobrovolné, čili chtěné, takže už tento holý fakt sám o sobě způsobuje v nositelce budoucí generace slastné a šťastné pocity, které jen tak nezažijete.

2. Hodíte se do pohody!

Jistě, některým ženám nepomůže ani svěcená a jejich sklony dramatizovat či přehánět záplava hormonů ještě zhorší, taky zde hrozí střídání nálad, lítostivost, plačtivost a podobné psychické záchvaty, ale obecně platí, že příroda to umí zařídit tak, aby se i hysterická nána nebo vystresovaná workoholička změnila v klidnou, mírnou a spokojenou ženu, která negativními emocemi neškodí svému budoucímu potomkovi, ani sama sobě. Tím pádem ani svému okolí.

3. Máte super prsa!

Taková jste si vždycky přála. Vlastníte teď ňadra dmoucí, krásně plná, dokreslující váš dekolt k dokonalosti a bez zásahu plastického chirurga. Co na tom, že bolí, víte, jak by vás bolela operace?!

4. Můžete se pořádně najíst!

Nemluvím o nějakém tom „jím za dva“ a podobném přežírání. Ale můžete se konečně přestat hlídat. Už nemusíte řešit, jestli si večer k salátu dáte jeden krajíček celozrnného chleba nebo dva a reklamu na chipsy už nemusíte přepínat coby nehorázný pornokanál. Můžete se přestat hlídat a jíst svobodně, protože ono si tělo ve finále stejně udělá vše po svém. Já jedla úplně všechno, včetně sladkostí a přibrala jsem dvacet kilo. Pak jsem si přečetla o bývalé modelce, nynější výživové poradkyni, která si pečlivě hlídala příjem sacharidů a to tak, že omezila i ovoce a… přibrala pětadvacet kilo. Takže neřešíme, hřešíme, užíváme a požíváme, milé dámy! :)

5. Smíte být mlsná jako koza!

Souvisí s předcházejícím bodem. Zatímco dřív se mohl váš partner kriticky dívat na to, jak při sledování filmu porcujete celou tabulku čokolády, teď vám ji klidně sám přinese. A to ještě se zjihlým zrakem. Ochotně vám bude nosit z obchodu i ze spíže, na co si jen vzpomenete, protože to dělá přeci (ani ne tak pro vás) pro následovníka svého rodu, kterého nosíte pod srdcem.

6. Detoxikujete se!

Uvažovala jste již mnohokrát, že si dáte na chvíli pauzu od alkoholu a pročistíte játra od škodlivých látek? A nějak na to nebyl čas, odvaha ani příležitost, co? Tak teď ji máte. Můžete krásně detoxikovat, místo mojitem se prolévat mátovým čajem a rum s colou nahradit ovocnými šťávami. Jde to a nic jiného vám v podstatě ani nezbývá, tak proč z toho neudělat výhodu. Navíc, dokážete si představit tu prima rychlou a levnou opici, která vás zhruba po roce a půl těhotenské a kojící abstinence čeká?!

7. Ušetříte!

Nepočítáme teď to, že utratíte balík za věci pro mimino. Ušetříte za sebe. Třeba za hadříky. (Lézt do zkušební kabinky v „normálním stavu“ je už tak pro silné nátury, natož ukazovat se v tom nemilosrdném světle sama sobě v updateované podobě!) Takže tuhle kratochvíli raději vynecháte, ono vám stejně moc modelů teď nebude.

Nebo za nákladné dobrodružné dovolené. (Asi se teď nepohrnete do Afriky, abyste vyplázla majlant za letenku a vstupné na Kilimanjaro, ale spokojíte se s chatou od příbuzných a výletem lanovkou na Sněžku.) Prostě obecně se budete spíše zdržovat doma a tzv. hnízdit, než utrácet za věci, které se vám najednou zdají nepodstatné.

8. Jste středem pozornosti!

Nemyslím tím otravné dotazování všech v okolí na téma „kdy to bude, co to bude, jak se to bude jmenovat“ atd. Ale pocítíte opravdovou péči. Od partnera, příbuzných, přátel… Dostanete to nejlepší křeslo, když se ochladí, tak jako první máte tu nejlepší a nejteplejší deku, dostanete ten nejlepší kousek jídla, budou pamatovat na vaše pohodlí a tak vůbec. Prostě se stanete princeznou. Sice trochu těžkotonážní, ale pořád princezna.

9. Můžete lenošit!

Našeho stavu bychom neměly zneužívat, ale proti občasnému využití určitě nikdo nic mít nebude. Když se cítíte unavená, tak prostě odpočíváte, spíte a relaxujete, co srdce ráčí. A přitom nebudete vypadat jako lenivá potvora. Nikdo od vás totiž teď nebude čekat obdivuhodné výkony. Ani doma, ani v práci. Prostě pohoda.

10. Nemenstruujete!

Jupí! Není nad to se vrátit do předpubertální doby, kdy vás netrápilo žádné PMS a nemusela jste se neustále radit se svým diářem, kdy opravdu není vhodné vyrazit na výlet v bílých kalhotách nebo za potápěním se žraloky.

11. Nemusíte zatahovat břicho!

Ta úleva! Už není nutné se div neudusit samou snahou, aby vaše pneumatika vypadala aspoň o něco menší na fotografiích, zvlášť pokud stojíte vedle kamarádky gazely. Ani vás neznechucuje nahodilý pohled do výlohy, kolem které právě procházíte, břicho už nemusíte schovávat. Naopak ho můžete hrdě vystavovat, nechat jej čnít a čerpat i občasné benefity.

12. Máte univerzální výmluvu!

Nechce se vám uklízet, někam jít, o něčem mluvit? Moc jste ztloustla, prospala celý den, byla protivná na maminku nebo sežrala manželovi z lednice oblíbený dort, na který se celý den v práci těšil? Nikdo se na vás nemůže zlobit, nemůžete za to! Jste těhotná.

13. Vlastníte bezva stojánek k televizi!

Už vás unavuje se při sledování filmu v TV zvedat z gauče a namáhavě dosahovat na konferenční stolek pro další brambůrky nebo čokoládu? Využijte nové ergonomie! Talířek s jakoukoliv dobrotou skvěle drží na vrcholku vašeho břicha přímo pod prsy a zachytí i případné drobky padající od úst.

14. Neřešíte antikoncepci!

Pokud je tedy sex něco, co vás aktuálně zajímá. Ale pokud jste schopné a ochotné sexovat, je to prima bonus. Máte stoprocentní jistotu, že teď vám nechtěné těhotenství opravdu nehrozí.

15. Zažijete kouzlo!

Těhotenství samo o sobě je takový malý zázrak a vy jste v hlavní roli. Když se necháme unést na vlně romantiky, tak si musíme přiznat, že cítit v sobě růst nový život je krásný pocit.

Když se podíváme na kouzla z té praktičtější stránky.... už se vám někdy povedlo, abyste během jednoho dne zhubla deset kilo?! To zažijete teprve zázrak v porodnici! Tedy já v něj věřím a doufám. ;)

www.viktoriebeso.cz

Autor: Viktorie Beso | středa 27.8.2014 19:04 | karma článku: 27,56 | přečteno: 2902x
  • Další články autora

Viktorie Beso

Je boj za kvalitní školy předem prohraný?

Svinstvo, které se předvádí v českém školství ve spolupráci s našimi politiky je jako zanícený vřed, který se nedaří vyříznout. Malá nepatrná šance tu však možná je...

24.1.2024 v 9:59 | Karma: 30,28 | Přečteno: 3123x | Diskuse| Společnost

Viktorie Beso

Jak zničit fungující a dětmi oblíbenou školu

Byla nebyla, jedna malá škola, do které děti chodily tak rády, že se jim ani nechtělo domů. Ne, to není pohádka, taková škola opravdu existuje! Zatím...

15.1.2024 v 13:12 | Karma: 38,27 | Přečteno: 3743x | Diskuse| Společnost

Viktorie Beso

Oškubaná jako kuře

Brazilské depilaci jsem se vyhýbala jako čert kříži, ještě aby ne, vždyť co může být horšího, než návštěva gynekologie? Přece návštěva gynekologie a skalpování k tomu!

5.1.2024 v 10:41 | Karma: 37,99 | Přečteno: 6490x | Diskuse| Ona

Viktorie Beso

Proč Péčko Prudí Paničky

Takzvané filmy pro dospělé, tedy takové, kde toho hlavní hrdinové na sobě příliš nemají, se těší více u mužského publika. Že by ženy byly toliko prudérní? Ale kdeže.

19.1.2022 v 9:40 | Karma: 33,22 | Přečteno: 2008x | Diskuse| Ona

Viktorie Beso

Movité ženy a chudí muži

Člověk by neřekl, jak jsou dneska ty ženské při majetku. Naštěstí však mají zdatné muže, kteří jim udatně pomáhají, nastavujíc tak svůj vlastní život všanc.

1.12.2021 v 11:08 | Karma: 34,04 | Přečteno: 1700x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem

23. dubna 2024  15:03

Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladého muže, který nožem vyhrožoval dvěma lidem. Při...

Ředitelem Vojenského zpravodajství by mohl být Bartovský, nahradí Berouna

23. dubna 2024  13:28,  aktualizováno  14:59

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) by mohl být Petr Bartovský. Kandidáta dnes na...

Nevěřte lžím a pomluvám, obhajuje Babiš neúčast na jednání o důchodech

23. dubna 2024  14:49,  aktualizováno  14:58

Poslanec a šéf ANO Andrej Babiš na svém účtu na sociální síti X zveřejnil video, ve kterém...

Ferimu za mřížemi nebezpečí nehrozí, jako právník bude populární, míní bývalý vězeň

23. dubna 2024  14:58

V pondělí odvolací soud potvrdil tříletý trest pro Dominika Feriho. Exposlance uznal vinným v...

  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5477x
Nadšená cestovatelka, zanícená tanečnice a také tak trošku spisovatelka. Věnuje se zejména ženským tématům a převážně nevážně. Neb humor je jí víc, než vlastní. 

Vydala zatím pět knih. V roce 2012 debutovala lechtivým čtením Sbírka motýlů, o rok později přišla neméně pikantní Sebelhářka a následně Dívka s vůní manga.

Čtvrtá kniha je o síle, energii a spiritualitě ženy. Kdybych tě nepotkal...  následována volným pokračováním: Když jsme se potkali... 

 

http://www.viktoriebeso.cz/ https://www.facebook.com/ViktorieBeso

viktore.beso@gmail.com