Zoufalá matka aneb Dítě v bytě 3

17. 12. 2014 14:28:45
Deník malého nerváka – strasti a slasti (spíše to první) vytouženého rodičovství.

Máme za sebou první čtvrtletí, které vneslo do našich životů o něco víc klidu. Princezna pochopila o čem to je a uchopila do rukou hračky. Čímž se potvrdily naše domněnky, že fáze ležáka ji štve, stejně jako nás a s rozvojem psychomotorických schopností se začal k lepšímu rozvíjet i náš vzájemný vztah.

Hygiena

S nově nastoleným klidnějším obdobím se vracím k základním hygienickým návykům. Po delší době si myju vlasy. Přiznávám, občas jsem dva dny dokonce nemyla ani sama sebe, zvládla jsem jen zuby a po koupeli a uspávání naší princezny jsem padla před půlnocí mrtvá do postele. Teď jsem pěkně čistá a voňavá. Dítě je zmateno. Vypadá to jako máma, mluví to jako máma, ale nevoní to jako máma. Hlavně, že to jako máma chutná!

Cvičme v rytme

Po diagnóze u neurologa jsme nasadili tvrdý dril. Naše dítě nemůže být opožděné! Má naplánovanou účast na Olympiádě v roce 2034, tak si musí máknout. Ty koně prostě bude pást, i kdyby nechtěla. Asi se jí to rozleželo v hlavě a druhý den po mnou probrečeném večeru, se dává do práce. Chytá hračky, chrastítko a dokonce pase! Sice se jeví býti pasákem lehce podnapilým a notně vratkým, ale snaží se. Asi potřebovala jen tu pravou motivaci. Ta se ještě zvýšila návštěvou rehabilitační pracovnice a předpisem základních cvičebních úkonů. V ordinaci řve. Doma řve, druhý den řve, třetí den demonstrativně kňourá, čtvrtý den se tváří jakoby měla v zadku citron a pátý den relativně spolupracuje. Ba co víc! Cvičení ji pěkně zmáhá, takže se rozhodla vybodnout na vyčerpávající noční šichty a upadá do komatu „už“ v devět večer.

Fotomodelka

Rozhoduji se uskutečnit měsíc starý nápad a kráčíme jako jedna velká šťastná rodinka do foto ateliéru. Přinutila jsem i manžela, ten pod vlivem otcovské pýchy snáší věci, o kterých by se mi dříve ani nesnilo. A jemu ani v těch nejhorších nočních můrách. V době vzniku nápadu jsem předpokládala, že touto dobou bude naše dítko již plně kompetentní pro roli fotomodelky a pózovat jedna radost. Člověk míní, dítě mění. Nedrží hlavu, není si jistá v pasení koní, nebaví ji jen tak ležet, nespolupracuje, odmítá měnit outfity, čekat na nastavení světel... prostě lempl. Když už se podaří ji podržet či položit tak, aby u toho neřvala na lesy, aspoň se tváří notně nasraně. No to budou mít babičky tedy pěkné Vánoce. O jejím názoru na focení není pochyb.

Párty girl

Nastalo období předvánočních večírků. Projevuji potřebu se zdržet s kamarádkami déle, než hodinu. Dítě neprojevuje potřebu snížit frekvenci krmení a krotit apetit. Když nemůže mlékárna zůstat doma, musí strávník s mlékárnou. Při oblékání řve. Při ukládání do sedačky řve. V autě se dle obvyklého scénáře zklidňuje a na párty... kupodivu neřve. Krom dvou menších záchvatů je to v pohodě. Holka asi bude večírkový typ. Barová a kavárenská povalečka. No, lepší, než kriminálnice.

Večírek se protáhnul, dítě usíná mezi svou tradiční desátou a jedenáctou hodinou. Domů se dostáváme lehce před půlnocí. Nenápadně se plížím od auta k domovu a doufám, že všechny sociální pracovnice touto dobou již spí. Žofie jde spát nemytá, bez pyžama, tak jak přišla z večírku. Aspoň bude mít natrénováno, tohle se jí v životě asi ještě párkrát podaří. A co, vždyť přehnaná hygiena škodí.

Bod zlomu?

Další z procházek začíná kupodivu dobře. Nasazení čepice bez řevu, dokonce s úsměvem. Overal bez řevu, uložení do kočáru bez řevu, s lehkým zakňouráním a hodinová procházka lesem zcela řevu prostá! Míjím nějakou matku, která jen ve svetru, svlečená bunda hozená na kočárku, pobíhá kolem smrku se řvoucím dítětem v náručí. Vyměníme si chápavé pohledy, asi takhle nedávno potkala ona mě. Přivážím tiché a klidné dítě domů. Nebrečí ani při vytahování z kočáru, ani doma při svlékání. Radostí ji celou zulíbám! Jenomže nebylo proč. Jednalo se pouze o klid před bouří. A celý večer ve starých kolejích. Skončí tohle období někdy?!

Žofiina volba

Nebo spíš maminčina. Naše princezna činí svá rozhodnutí snadno a rychle. Jíst, spát, řvát, vyprazdňovat se. Já to mám o poznání složitější. Když dítko konečně upadne do limbu, musím si vybrat. Zda být o hladu, bez spánku nebo hygieny. V první spací pauze si čistím zuby, někdy i myju vlasy, v druhé si dělám jídlo, ve třetí jsme venku na procházce, ve čtvrté konečně doma něco poklidím, ať mě ten dům hrůzy neděsí, a večer je na krku.  Pestrý život matky!

Na druhou stranu se s tímto režimem tak báječně hubne! Dvacet kilo je dole a zbývají ještě tři. Mám radost a nejlepší na tom je, že pro to nemusím vůbec nic dělat. Jenomže se blíží Vánoce a s nimi asi i narušení dietního plánu v podobě starostlivé tchýně a plného stolu. Mám já tam vůbec jezdit?! Všechen ten odpočinek, spánek a hory dobrot... Vždyť je to hnus, vážení!

Za dobu, co píšu tento blog, se mi dcerka na přebalovacím pultu také realizovala. Dvakrát uvedla do života malý projekt jednou velký. To dítě je snad průtokáč!  No nic, tak já to teda raděj zabalím. Dítě i počítač. A kdybychom se neviděli... šťastný a veselý vám přeju! ;)


www.viktoriebeso.cz

Autor: Viktorie Beso | středa 17.12.2014 14:28 | karma článku: 26.63 | přečteno: 2743x

Další články blogera

Viktorie Beso

Je boj za kvalitní školy předem prohraný?

Svinstvo, které se předvádí v českém školství ve spolupráci s našimi politiky je jako zanícený vřed, který se nedaří vyříznout. Malá nepatrná šance tu však možná je...

24.1.2024 v 9:59 | Karma článku: 30.11 | Přečteno: 3113 | Diskuse

Viktorie Beso

Jak zničit fungující a dětmi oblíbenou školu

Byla nebyla, jedna malá škola, do které děti chodily tak rády, že se jim ani nechtělo domů. Ne, to není pohádka, taková škola opravdu existuje! Zatím...

15.1.2024 v 13:12 | Karma článku: 38.27 | Přečteno: 3737 | Diskuse

Viktorie Beso

Oškubaná jako kuře

Brazilské depilaci jsem se vyhýbala jako čert kříži, ještě aby ne, vždyť co může být horšího, než návštěva gynekologie? Přece návštěva gynekologie a skalpování k tomu!

5.1.2024 v 10:41 | Karma článku: 37.92 | Přečteno: 6476 | Diskuse

Viktorie Beso

Proč Péčko Prudí Paničky

Takzvané filmy pro dospělé, tedy takové, kde toho hlavní hrdinové na sobě příliš nemají, se těší více u mužského publika. Že by ženy byly toliko prudérní? Ale kdeže.

19.1.2022 v 9:40 | Karma článku: 33.03 | Přečteno: 2008 | Diskuse

Další články z rubriky Ona

Jana Melišová

Nemáte nejaké drobné?

Chcel by som si kúpiť jedlo, nepomôžete mi nejakými drobnými? Otázka, pri ktorej sa mnohí tvária, že nepočujú, prípadne od dotyčného odvracajú zrak, keďže najčastejšie sa ju pýtajú ľudia bez domova nevábneho výzoru.

28.3.2024 v 12:53 | Karma článku: 13.00 | Přečteno: 145 | Diskuse

Jana Kozubíková

kOmický blog CDLXXXI.

Už měsíc mám nový vztah. "Randíme" denně mimo víkendů, ačkoli přiznávám, že myšlenky na něj mne neopouští ani o nich.

28.3.2024 v 6:00 | Karma článku: 7.70 | Přečteno: 147 |

Ivana Dianová

Billa šok

Billu navštěvuju docela často, mám ji totiž co by kamenem dohodil. Mám vůči ní spoustu výhrad, ale jít s plnými taškami pět minut, nebo jet několik stanic je dost rozdíl, což u mne hraje zásadní roli. Dnes jsem tam utrpěla šok.

26.3.2024 v 22:32 | Karma článku: 40.89 | Přečteno: 8942 | Diskuse

Lenka Prokopová

Oslava narozenin

V dávné době mého mládí se slavily narozeniny s dortem, svíčkami, babičkami, dědečky, strýčky a pratetami z třetího kolena. V dnešní době se slaví narozeninová párty hlavně s dalšími dětičkami.

25.3.2024 v 22:12 | Karma článku: 18.44 | Přečteno: 427 | Diskuse

Ivana Dianová

Utržená ze řetězu

Použila jsem samozřejmě nadsázku, ale musím se přiznat, že utrženě si kapku skutečně začínám připadat. Hledám, ba slídím, sháním, toužím a těším se. Strašně!

25.3.2024 v 20:38 | Karma článku: 24.07 | Přečteno: 673 | Diskuse
Počet článků 126 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 5314

Nadšená cestovatelka, zanícená tanečnice a také tak trošku spisovatelka. Věnuje se zejména ženským tématům a převážně nevážně. Neb humor je jí víc, než vlastní. 

Vydala zatím pět knih. V roce 2012 debutovala lechtivým čtením Sbírka motýlů, o rok později přišla neméně pikantní Sebelhářka a následně Dívka s vůní manga.

Čtvrtá kniha je o síle, energii a spiritualitě ženy. Kdybych tě nepotkal...  následována volným pokračováním: Když jsme se potkali... 
 

http://www.viktoriebeso.cz/ https://www.facebook.com/ViktorieBeso

viktore.beso@gmail.com


          blog.idnes.cz 

 

 

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...