Tajemství žen v domácnosti

2. 11. 2020 15:45:26
Taková malá záhada. Jak to s náma holkama v životě vlastně je. Špatný, dámy, špatný. A jak jsem na to přišla? Pozor, článek obsahuje stopy feminismu a žádný covid.

Inu, podařil se mi takový husarský kousek. Po více než šesti letech jsem byla celý týden sama doma. Týden! Sama! Takový malý zázrak.

Všechny to známe, manžel, děti, práce, jsme v jednom kole. V 6:45 zazvoní budík, ale tou dobou už jste v posteli o šíři 160 cm ve čtyřech nocležnících. Vám je vyčleněno asi dvacet cenťáků u krajní pryčny a několik invazivních kopanců během spánku. Kvalitní odpočinek zaručen. Po otravném budíčku ihned skáčete plavmo do koupelny a ke kuchyňské lince, chystáte sebe, chystáte dvě děti, uklidňujete konfliktní situaci dvou sourozenců, přemlouváte, nastolujete příměří, vedete zaběhlý módní salón jménem „kterélegínysinevezmudoškolky“ a obratem se měníte v kadeřnici „chciculíktedadvavlastněcop“.

Následuje taxikářka a poté zdatná zaměstnankyně. Makáte jako šroub, ať stihnete zavíračku ve školce, protože fakt nechcete získat titul „Matka co vždy přijde poslední“, načež kmitáte nakoupit, vedete diskuzi, proč nebudeme kupovat metrák bonbonů a kýbl zmrzliny a že dnes k večeři opravdu nebudeme mít pizzu. Přijíždíte domů, chystáte svačinku, protože školková sváča už je zapomenuta a do večeře daleko.

Běžíte ven, stihnout poslední záchvěvy světla, ignorujete „nééé, my chcem koukat na pohádku“ pouštíte draka, stavíte opičí dráhu nebo jiným způsobem bojujete o titul „Nejzábavnější matka roku“. Táhnete děti za límec domů, ignorujete „nééé, my ještě chceme být venku“, chystáte večeři, vítáte, obdivujete a litujete pána tvorstva, který doráží zbídačený prací k rodinnému krbu (který ovšem nemáte).

Poklízíte po večeři, ženete dítě cvičit logopedii „nééé, teď nééé“, chvíli cosi blábolíte, až vás bolí z toho cvičení jazyk, což oznamujete svému dítěti, které vám odpovídá, že jej z toho bolí prdel, nevíte, zda se máte smát nebo plakat, ale ani na jedno není vhodná chvíle, protože nastává čas koupání.

Ženete děti do sprchy „nééé, my se dnes nechceme sprchovat, my chceme vanu“, mažete ekzémy, dohlížíte na čištění zubů, ženete stádo do postele „nééé, nám se ještě nechce spát“, uklidňujete geopolitickou situaci, kdo je dnes na řadě s vypínáním lampičky a kdo vybírá pohádku. Čtete jakousi krávovinu o mořských pannách, chce se vám spát. Ležíte chvíli s dětmi, protože „nééé, my tu nechceme být samy“, usínáte dřív, než děti.

Vypotácíte se z pokoje, dáváte si sprchu, čistíte zuby, je deset večer a vám konečně začíná VLASTNÍ ŽIVOT. Dáváte si skleničku vína, která vás umrtvuje, ale spát jít nemůžete, protože partner pořád cosi kutí, bouchá a hlučí a vy z dob nočního kojení slyšíte i průlet octomilky a v tomhle koncertu prostě spát nedokážete.

Nastává půlnoc, jdete konečně spát, hurá. Kolem třetí hodiny slyšíte ránu záchodového poklopu o dlaždice, spláchnutí a bosé nohy mířící k vaší posteli. Když konečně zase usnete, slyšíte další bosé nohy a vzápětí se tisknete k svojí oblíbené pryčně postele. Sladce usínáte s prknem zaraženým v kichtě a v tom zvoní budík.

No, a teď jak to je, když zůstanete sama...

Vstanete, až se vaše tělo i mozek vzbudí. Chvíli se labužnicky protahujete v posteli, jdete si pomalu udělat hygienu, snídani a tak. Oběd vaříte, až když sama chcete, ne proto, že si jej někdo vynucuje, vaříte to, co chutná opravdu vám. Dáte si kávu, kterou nemusíte hlídat před vylitím, pijete horkou, nikam neodbíháte. Jdete se projít ven, svým tempem, ke svému cíli, nepostáváte u dětských hřišť, nikoho nepřemlouváte k návratu domů, k rychlejší chůzi k neválení se v bahně... prostě k ničemu.

Doma v klidu a míru uklidíte. Čtete knihu, díváte se na film, jdete spát, když se vám opravdu chce a celou noc spíte. Spíte, dokud se nevzbudíte. Nikdo po vás neleze ve dne ani v noci. Cítíte se odpočatá a svěží a dokonce... Pssst, dokonce začínáte pociťovat fyzickou touhu, o které jste si myslela, že vás již navždy opustila. Houby stará, houby frigidní! Unavená!

Činíte zjištění. Prozřela jste!

Tak o tom to je. Proto mají ženy krom zaměstnání na starost ještě vše kolem dětí a domácnosti. To si to ti chlapci pěkně vymysleli, oni to byli vždycky koumáci. Je to záruka věrnosti! Kvalitnější, než nějaký pás cudnosti, protože to byste si taky mohla něco zažít se zámečníkem, že? Ale takhle na to prostě nemáme čas, sílu ani chuť. A to, že nás pak nespaluje doma vášeň a jsme tak trochu frigidní, to jim zase tolik nevadí, protože oni mají volného času a energie dost. Na cokoliv a kdekoliv.

Volám kamarádce, abych se s ní o revoluční zjištění podělila. Oznamuje mi, že zrovna domyla nádobí a musí jít složit brikety do sklepa, než se vrátí manžel z lesa, kde s detektorem hledá poklad. Vzpomněla jsem si na vtip: „Víte, kdy má žena právo vyndat ruce z dřezu? Když přivezou uhlí!“ Smíchy málem stříkám do textilu a sedám si zase na gauč s knihou. Rozhlížím se po bytě a nemůžu věřit tomu zázraku. Byt vypadá přesně tak, jak jsem ho před týdnem uklidila. Zázraky se dějí, fakt.

Ale od teďka si takové týdny budu dopřávat častěji. Je to lepší, než rodinná dovolená u moře. Mnooohem lepší! :)

PS: Kluci, pokud máte pocit, že vás drahá polovička zanedbává, zkuste nezanedbávat domácnost a takový ty protivný věci kolem. Budou se dít skutečné zázraky!

Autor: Viktorie Beso | pondělí 2.11.2020 15:45 | karma článku: 34.81 | přečteno: 1971x

Další články blogera

Viktorie Beso

Je boj za kvalitní školy předem prohraný?

Svinstvo, které se předvádí v českém školství ve spolupráci s našimi politiky je jako zanícený vřed, který se nedaří vyříznout. Malá nepatrná šance tu však možná je...

24.1.2024 v 9:59 | Karma článku: 30.11 | Přečteno: 3113 | Diskuse

Viktorie Beso

Jak zničit fungující a dětmi oblíbenou školu

Byla nebyla, jedna malá škola, do které děti chodily tak rády, že se jim ani nechtělo domů. Ne, to není pohádka, taková škola opravdu existuje! Zatím...

15.1.2024 v 13:12 | Karma článku: 38.27 | Přečteno: 3737 | Diskuse

Viktorie Beso

Oškubaná jako kuře

Brazilské depilaci jsem se vyhýbala jako čert kříži, ještě aby ne, vždyť co může být horšího, než návštěva gynekologie? Přece návštěva gynekologie a skalpování k tomu!

5.1.2024 v 10:41 | Karma článku: 37.92 | Přečteno: 6476 | Diskuse

Viktorie Beso

Proč Péčko Prudí Paničky

Takzvané filmy pro dospělé, tedy takové, kde toho hlavní hrdinové na sobě příliš nemají, se těší více u mužského publika. Že by ženy byly toliko prudérní? Ale kdeže.

19.1.2022 v 9:40 | Karma článku: 33.03 | Přečteno: 2008 | Diskuse

Další články z rubriky Ona

Jana Melišová

Nemáte nejaké drobné?

Chcel by som si kúpiť jedlo, nepomôžete mi nejakými drobnými? Otázka, pri ktorej sa mnohí tvária, že nepočujú, prípadne od dotyčného odvracajú zrak, keďže najčastejšie sa ju pýtajú ľudia bez domova nevábneho výzoru.

28.3.2024 v 12:53 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 67 | Diskuse

Jana Kozubíková

kOmický blog CDLXXXI.

Už měsíc mám nový vztah. "Randíme" denně mimo víkendů, ačkoli přiznávám, že myšlenky na něj mne neopouští ani o nich.

28.3.2024 v 6:00 | Karma článku: 7.70 | Přečteno: 137 |

Ivana Dianová

Billa šok

Billu navštěvuju docela často, mám ji totiž co by kamenem dohodil. Mám vůči ní spoustu výhrad, ale jít s plnými taškami pět minut, nebo jet několik stanic je dost rozdíl, což u mne hraje zásadní roli. Dnes jsem tam utrpěla šok.

26.3.2024 v 22:32 | Karma článku: 40.82 | Přečteno: 8837 | Diskuse

Lenka Prokopová

Oslava narozenin

V dávné době mého mládí se slavily narozeniny s dortem, svíčkami, babičkami, dědečky, strýčky a pratetami z třetího kolena. V dnešní době se slaví narozeninová párty hlavně s dalšími dětičkami.

25.3.2024 v 22:12 | Karma článku: 18.43 | Přečteno: 426 | Diskuse

Ivana Dianová

Utržená ze řetězu

Použila jsem samozřejmě nadsázku, ale musím se přiznat, že utrženě si kapku skutečně začínám připadat. Hledám, ba slídím, sháním, toužím a těším se. Strašně!

25.3.2024 v 20:38 | Karma článku: 24.06 | Přečteno: 668 | Diskuse
Počet článků 126 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 5314

Nadšená cestovatelka, zanícená tanečnice a také tak trošku spisovatelka. Věnuje se zejména ženským tématům a převážně nevážně. Neb humor je jí víc, než vlastní. 

Vydala zatím pět knih. V roce 2012 debutovala lechtivým čtením Sbírka motýlů, o rok později přišla neméně pikantní Sebelhářka a následně Dívka s vůní manga.

Čtvrtá kniha je o síle, energii a spiritualitě ženy. Kdybych tě nepotkal...  následována volným pokračováním: Když jsme se potkali... 
 

http://www.viktoriebeso.cz/ https://www.facebook.com/ViktorieBeso

viktore.beso@gmail.com


          blog.idnes.cz 

 

 

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...