Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Když v boji o koryta trpí hlavně děti

dosud nepublikováno
Vzpomínám si, jak jsme nějakých osm či deset let zpátky chodili po obci a sbírali hlasy do petice za stavbu „naší“ školy.

Aby naše děti vyrůstaly s kamarády ze sousedství, aby mohly chodit do školy pěšky, aby byly součástí místní komunity a účastnily se života v naší skoro vesnici.

Teď tu školu máme. Školu ZŠ Formanská, do které chodí rády, ze které si nosí vědomosti, která je učí samostatnosti, nezašlapává jejich osobnost, ale naopak ji rozvíjí. Nikdy jsem neslyšela své děti, aby si stěžovaly na školu, učitele ani spolužáky. Máme školu snů, funguje, je skvělá.

A teď nám to někdo bere!

Většina z nás se shodne na tom, že máme super učitele a vychovatelky. Že proti většině pedagogického sboru nikdo nic nemá, naopak jsme spokojeni. Jen ten Kunst je údajně špatný manažer a špatně komunikuje. Říká hlavně starosta.

Chápete to? Uvědomujete si, kdo tento tým skvělých pedagogů našel, dal je dohromady a kdo je vede? Kdo jim umožňuje a podporuje je v tom, aby svou práci dělali tak úžasně, jak ji dělají? On sám raději několik let učil jako třídní učitel, než aby dal dětem nekvalitního pedagoga! Jak můžete mít pochybnosti o jeho manažerských a komunikačních schopnostech, když dal dohromady tohle všechno? Sám na zelené louce, od nuly. A to, že ne vždy komunikoval s rodiči podle představ. Ano, také jsem vždycky nevrněla nadšením, ale hlavním kritériem pro mě bylo, že moje děti chodí do školy rády a mají vědomosti. Navíc, komunikace s rodiči není vždy snadná, a při náročné učitelské práci je poměrně obtížné každý den zodpovídat několik, často docela zbytečných dotazů.

Někdo našemu učitelskému sboru vyčítá, že odchází. Že nechávají děti ve štychu, že se na ně vykašlali. Jak jinak mají dát najevo nespokojenost? Víte, jak náročná a psychicky vyčerpávající je práce učitele, zvláště, když tomu dáváte opravdu všechno? K tomu je nutné dobré pracovní prostředí a zdravé vztahy. A to dnes naši učitelé necítí. Nikdo se jich nezeptal, zda jsou se svým vedením nespokojeni, stejně jako se nikdo neptal rodičů, ani na to, zda jsou děti šťastné a kolik toho umí. To, co se v této škole povedlo vybudovat, bylo zašlapáno a s tím i duše našich učitelů.

Oproti tomu paní Patáková neodchází ze své školy proto, že by byla zlomena, že by jí někdo vzal ideály. Odchází jen tak z plezíru. Tedy, jak řekla na třídní schůzce tento týden, v podstatě proto, že je líná dojíždět na Prahu 6.

Ačkoliv se o svou školu měla starat ještě další dva roky, ze dne na den zamávala celému sboru i všem dětem a šla za lepším. Nechala ve štychu celý svůj tým, všechny děti i rodiče. Naše děti za svým ředitelem pláčou, mají s ním hezký vztah a jeho odchod jim zlomil srdce. Za skvělou učitelkou, jak je paní Patáková prezentována, musely také všechny děti plakat, ale to jí asi nezajímalo, prostě je opustila a zradila, kvůli lepšímu korýtku. Ona může? Ona se může vykašlat na svůj tým a své děti? Proč s nimi nezůstane ty dva roky, se kterými každý z nich počítal? Jak se škola obejde bez jejích skvělých manažerských schopností a jak se děti na ZŠ Čáslavské vyrovnají s její zradou? Nebo, že by tam nikomu nechyběla?

Tomáš Kunst vybudoval školu, jakou nám závidějí široko daleko.

Paní Patáková ještě ani nenastoupila do funkce a už dokázala rozhádat celou obec (spolu se svými rádci), postavit proti sobě rodiče, vzít iluze o školství začínajícím i zkušeným kantorům a psychicky zlomit a rozhádat děti, které mezi sebou až na drobné výjimky neměly nikdy problém.

Z malé rodinné školy plné harmonie nyní udělala zvláštní ústav plný hnoje a jedu.

Na třídní schůzce jsme se k funkci školy od prvního března dozvěděli od paní Patákové v podstatě to, že budeme používat místo WhatsApp nějakou školní aplikaci a že prvňákům bude lepit do notýsku samolepky. A že SNAD zvládne gramatiku první třídy. Jak bude chod školy vypadat neví. Nezajistila žádné kvalifikované pedagogy za ty odcházející, v podstatě si na učení našla dvě tetky z vesnice, které nemají pedagogické vzdělání ani praxi. Možná by mohla učit klika od sborovny! Přitom už v prosinci (měsíc PŘED uzavřením výběrového řízení) psala učitelům, jak se těší, až je bude ředitelovat a že na 100 procent bude! Jak to věděla? A proč není tedy připravená? Je to prý skvělá manažerka!

Dotaz: Koncepce paní Patákové do výběrového řízení je tak tragická protože:

  • a) Je opravdu neschopná učitelka, která nezvládá ani splnit zadání, ani základy gramatiky
  • b) Vykašlala se na koncepci, protože věděla, že má místo předem jisté

Ani jedna odpověď nevede k tomu, že je paní Patáková dobrý pedagog, manžer ani člověk. Nebo se pletu?

Člověk, který má rád děti a údajně i naši školu, by raději dobrovolně odstoupil z funkce, než aby viděl trpět děti a rozpadat školu, kterou šest let někdo s láskou budoval a co šest let skvěle fungovalo. Dobrý pedagog, by nechtěl být důvodem takové zkázy.

Paní Patáková, proč nám ničíte naši školu?

Proč ubližujete našim dětem? Krom asi šesti rodičů, kteří jsou vaši kamarádi (většinou ze zastupitelstva) vás na škole nikdo nechce! Všichni vás nesnáší za to, co jste provedli našim dětem. Nikdo si vás neváží, nikdo vás nerespektuje, nejste dobrý učitel ani člověk. Nechceme abyste jakkoliv ovlivňovala naše děti! Odejděte, prosím! Někam, kde o vás stojí. Pokud takové místo existuje.

Minulý týden pan starosta na dotaz, proč se nezeptali rodičů a dětí na spokojenost se školou, před tím, než se rozhodli pro změnu, odpověděl, že ho názor rodičů nezajímá. Je mu jedno, že jsou děti spokojené a mají skvělé výsledky, on prostě chtěl změnu z pozice zřizovatele.

Zajímavá myšlenka! Mám jen jednu otázku.

Ta škola, o kterou jsme tolik bojovali, se stavěla pro naše zastupitelstvo nebo pro naše děti?

Malé opakování – protože to je matkou moudrosti. A možná pochopí konečně i ti méně bystří…

  • Vydávání cizí práce za svou vlastní práci je PODVOD.
  • Neoprávněné užití cizího textu bez citace je KRÁDEŽ.
  • Tvrzení, že nic neukradla a jen se inspirovala je LEŽ.

--------------------------------------------------------------------------------

Poznámka k novému stylu komunikace, vzhledem k tomu, že ta dosavadní je panu Kunstovi vyčítána.

Minulý týden došlo k drobné potyčce dětí ve škole. Nic dramatického. Jedna dívka řekla synkovi pana starosty, že kdyby jeho táta nechtěl Patákovou, nepřišli by o svého milovaného třídního, který odchází kvůli ní. Chlapec vytáhnul pěsti, strčil dívku, až upadla na lavici a brečela. Další dvě dívky se jí zastaly, tak schytaly ránu také. Akci zastavil třídní učitel s tím, ať se všichni omluví a že jsou přeci kamarádi. Tečka.

Druhý den přispěchala místostarostka, paní Draštíková, tedy osoba, která u školního incidentu nebyla, a která má u nás mj. na starosti školství, tedy blaho dětí. Spolu s panem starostou přiběhli do školy, aby udali trojici dívek za šikanu syna pana starosty. Aniž by o tomto incidentu informovali rodiče těch dětí, aniž by se zeptali učitelů či dětí a konfrontovali je vzájemně k čemu opravdu došlo, místo toho je bez důkazů či svědectví přišli sprostě UDAT.

Paní Draštíková se rodičům smála do očí, pana Drahoráda zas pobavilo, že rodiče nemají daleko k infarktu. Vzápětí, na základě několika svědectví se ukázalo, že útok ve skutečnosti proběhl přesně naopak, než starosta tvrdil. Navíc neprávem udal i dítě, které tou dobou vůbec nebylo v místnosti!

Jsem v šoku, jak je možné, aby takto bez diskuze s rodiči a dětmi, kterých se to týká, jen tak nastoupilo komando do školy, ale bude to patrně ona speciální jednotka SWAT, kterou ve své koncepci uváděla odbornice Patáková.

Toliko k nové koncepci této školy a lepší empatičtější komunikaci na ní.

Je jasné, že se jednalo o zneužití pravomocí a je více, než politováníhodné, že člověk, který se má starat o naši obec se neštítí pro své politické intriky zneužít nevinné děti. A dokonce svého vlastního syna, kterého v očích ostatních dětí tou lží  absolutně devalvuje. To si ve své zaslepenosti opravdu neuvědomuje, že tím ubližuje hlavně svému dítěti? Smutné...

A tento člověk nám vybral ředitelku, která podvádí a je absolutně neschopná. Posuďte sami, podle jakých hodnot ji asi vybíral.

Petice za odvolání osoby Patákové

Více informací na: www.reditelkaopisuje.cz

 

 

 

Autor: Viktorie Beso | pondělí 1.1.0001 0:00 | karma článku: 32,11 | přečteno: 2792x
  • Další články autora

Viktorie Beso

Je boj za kvalitní školy předem prohraný?

Svinstvo, které se předvádí v českém školství ve spolupráci s našimi politiky je jako zanícený vřed, který se nedaří vyříznout. Malá nepatrná šance tu však možná je...

24.1.2024 v 9:59 | Karma: 30,28 | Přečteno: 3127x | Diskuse| Společnost

Viktorie Beso

Jak zničit fungující a dětmi oblíbenou školu

Byla nebyla, jedna malá škola, do které děti chodily tak rády, že se jim ani nechtělo domů. Ne, to není pohádka, taková škola opravdu existuje! Zatím...

15.1.2024 v 13:12 | Karma: 38,27 | Přečteno: 3744x | Diskuse| Společnost

Viktorie Beso

Oškubaná jako kuře

Brazilské depilaci jsem se vyhýbala jako čert kříži, ještě aby ne, vždyť co může být horšího, než návštěva gynekologie? Přece návštěva gynekologie a skalpování k tomu!

5.1.2024 v 10:41 | Karma: 37,99 | Přečteno: 6491x | Diskuse| Ona

Viktorie Beso

Proč Péčko Prudí Paničky

Takzvané filmy pro dospělé, tedy takové, kde toho hlavní hrdinové na sobě příliš nemají, se těší více u mužského publika. Že by ženy byly toliko prudérní? Ale kdeže.

19.1.2022 v 9:40 | Karma: 33,22 | Přečteno: 2008x | Diskuse| Ona

Viktorie Beso

Movité ženy a chudí muži

Člověk by neřekl, jak jsou dneska ty ženské při majetku. Naštěstí však mají zdatné muže, kteří jim udatně pomáhají, nastavujíc tak svůj vlastní život všanc.

1.12.2021 v 11:08 | Karma: 34,04 | Přečteno: 1700x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05,  aktualizováno  10:41

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

Zemřel Robert Kvaček. Spisovateli a uznávanému historikovi bylo 91 let

27. dubna 2024  10:10,  aktualizováno  10:24

Ve věku 91 let zemřel historik a spisovatel Robert Kvaček. Ten patřil k největším osobnostem...

Neapol zasáhlo zemětřesení o síle 3,9. Ohnisko se nacházelo na svahu sopky Vesuv

27. dubna 2024  9:52

Oblast kolem sopky Vesuv nedaleko jihoitalské Neapole v sobotu ráno zasáhlo zemětřesení o síle 3,9....

Veřejnoprávní média by neměla mít zisk z reklamy, zní z Asociace komerčních televizí

27. dubna 2024  9:41

Mediální manažerka Klára Brachtlová už rok stojí v čele Asociace komerčních televizí (AKTV). Tu...

  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5477x
Nadšená cestovatelka, zanícená tanečnice a také tak trošku spisovatelka. Věnuje se zejména ženským tématům a převážně nevážně. Neb humor je jí víc, než vlastní. 

Vydala zatím pět knih. V roce 2012 debutovala lechtivým čtením Sbírka motýlů, o rok později přišla neméně pikantní Sebelhářka a následně Dívka s vůní manga.

Čtvrtá kniha je o síle, energii a spiritualitě ženy. Kdybych tě nepotkal...  následována volným pokračováním: Když jsme se potkali... 

 

http://www.viktoriebeso.cz/ https://www.facebook.com/ViktorieBeso

viktore.beso@gmail.com