Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IM

I15v44a50n 13M51i55n26á76ř

5. 1. 2017 13:06

Vážená paní autorko ! Nevím do jaké míry jste oprávněna dávat českému národu "čočku" za jakýsi domnělý rasizmus. Já jsem naopak přesvědčen, že jím naše společnost v naprosté většině - netrpí ! Pokud však na Vás nedoléhá všeobecné trauma z islámských atentátů, které svou blízkostí jsou, bohužel, aktuální i pro naši domovinu - tak Vám upřímně závidím. Nenapadlo Vás třeba, že tento opravdu, jinak běžný reklamním plakát se mohl stát - symbolickým vzdorem vůči nepochopitelně vynucovanému a z Bruselu podporovanému .. multikulturalizmu ?!

7 2
možnosti
JZ

Jaké zas "všeobecné trauma"? Co to je? Jak a proč by to mělo na koho doléhat? Navíc co má černoch společného s teroristickými útoky? Ty prováděli černoši? A proč by se měl zrovna tento leták stát symbolem nějaké bruselské politiky, na tom letáku jsou snad nějaké znaky, které by na Brusel upozorňovaly?

Ale s jedním souhlasím - Češi opravdu rasismem jsou zatížení jen málo. Tím spíše, že Češí spíše obecně nevěří v žádné ideje, ani ty rasistické. U nás se jedná asi jen o obyčejnou xenofobii bez ideologického podkladu, toť můj názor.

2 1
možnosti

Jsou dvě možnosti

1) Lídl vyvolal uměle aféru, aby se dostal do novin

2) Ozvali se dva lidé, starý chromý Vávra, kterému se stýská po starých dobrých udavačských časech a paní Nováková, kterou už dokonce znudila Ulice, takže se rozhodla, že se kapku zabaví a napíše do Lidlu. A protože se nudí celý národ a redaktoři nemají o čem psát, udělal se z toho článek.

Jinými slovy, jde o trus

8 1
možnosti
JV

Je ovšem zajímavé, že to vadí v cele Lidl-Evropě jen čehůnum. Ostatním národům je to u zadele.

1 1
možnosti

To je moc vtipně a hezky napsané, už si konečně od vás přečtu nějakou knihu:-)

5 1
možnosti
LP

Většina článků píše o výkřicích typu: "Co tam negr dělá?" A podobně. Já jsem žádné takové výkřiky nezaregistroval, jen v článcích. Možná to je tím, že nejsem na Facebooku. Jenže z těchto Facebookových vulgarit vykřikovaných od počítače z tepla domova bych rozhodně žádné závěry nedělal.

Celé je to úplně o něčem jiném. V lidech roste frustrace a odpor z toho, že do nás a do našich dětí tlačí elity multikulturalismus horem dolem a my s tím nemůžeme vůbec nic dělat. Ten černoch je pouze symbol. V letácích jiných společností je černochů mnohem více, třeba takové Takko Fashion, nebo německé zasilatelské obchody na oblečení jich tam mají určitě více.

Většina obyčejných lidí prostě nesouhlasí s plíživě prosazovanou změnou našeho homogenního národa na multikulturní společnost.

15 2
možnosti
JS

já to bohužel slyšela ráno naživo a jako že bojkot a další hnusný rasistický kecy..

2 3
možnosti
Foto

;-D;-D;-Dteda u mně jste zabodovalaR^R^R^

1 0
možnosti
EH

Myslím, že většině lidí je model z Lídlu ukradený. Je to stejné jako se rozčilovat nad černochem v zahraničním seriálu. Už jsme si mohli zvyknout na povinné kvóty barviček kůže všude možně.

Akorát se mi nelíbí, že pár lidí projeví svůj názor, že jím ten černoch vadí (nedojde jím, že Lídl tu není jenom pro český trh a že taky musí naplnit nějaké kvóty na barvičky) a hned se vysype pár blogerů s kritikou celého národa a s obligátním obviněním Čechů z xenofobie.

Takže jako zástupce "běloskvoucích Čechů" se cítím uražena, že jsem se stala účastníkem této nevýznamné kauzy a pasívním příjemcem nevyžádané kritiky. ;-)

4 5
možnosti
VB

Ale vždyť já nepíšu všichni :) já se tážu těch, co jim to vadí :)

A máte recht, mulitikulturní a barevná povinná vyváženost mě taky vytáčí. Tím, že se to dělá, aby bylo kdekoliv potřebný počet čehokoliv (ať už jiných ras či žen), že se vůbec uvažuje nad tím člověkem v duchu toho jakou má barvu nebo pohlaví, je samo o sobě rasistické potažmo šovinistické.

Má se brát člověk jako kus a soudit podle svých kvalit, nikoliv těla, do kterého se narodil.

5 0
možnosti
JV

No nedivte se, to je "výchova z hradu" .Většina těch lonťáku nebyla ani za humnamy . Za blog velká karma R^

5 11
možnosti

Tak ty protesty jistěže nemají nic společnýho s rasismem, sama jste to pěkně vyjmenovala, přidal bych i pro starší třeba Chuck Berryho, Ray Charlese nebo Armstronga, či taky Tupaca Shakura atd. atd. Ale tady se to prostě jen šiklo jako záminka zaprotestovat si vzhledem k imigrantům, toť vše.

0 0
možnosti
VB

Asi jsem "starší" tihle pánové jsou fajn ;)

0 0
možnosti
MP

Myslím, že těch reakcí nebylo zas tak mnoho, Váš článek čtu jako teprve druhý na toto téma. Letáky Lidlu dostávám, ale tohoto jsem si nějak nevšimla, asi tu stránku s pánskými hadry přeskakuji.

Proč ale někteří vůbec zareagovali? Situace např. v Itálii a Francii je taková, jaká je. Německo má taky svoje problémy. Našim lidem se většinou nelíbí, že toto bychom měli akceptovat u nás a proto snad berou ty letáky jako pokus nám podprahově něco vnutit nebo nás navyknout. Od Lidlu je to možná určitá provokace, aby se o nich mluvilo, vždyť jen ta blbina se Santa Clarou, aneb Vánoce jsou pro všechny, Lidl je pro všechny.

Jen co se pár napruženců ozve, tak o to víc dostanou po rypáku, že jsou rasisti. Já si někdy myslím, že ty provokace jsou cílené, aby se lid pěkně usměrnil a uvědomil si, že má držet .u.u.

15 1
možnosti
VB

Marie, tady těch článků možná tolik nebylo, nestíhám sledovat vše, ale na facebooku a v on-line zpravodajství to byl jeden článek za druhým.

Já chápu ten problém s imigranty, násilnosti, nepokoje, nespokojenosti s kriminálními živly atd, ale nechápu proč uráží někoho nějaký manekýn v letáku, který nijak něškodí. Možná ty asociace...

A od Lidlu bych to neviděla jako provokaci, ale normální úsporu, ty letáky se pravděpodobně tisknou centrálně a každá země si je jen překládá do svého jazyka (měny), takže bych za tím nic víc nehledala. :)

2 2
možnosti
MS

R^Primitivní rasismus, odvíjející se jen od barvy pleti, taky nesnáším.

5 1
možnosti

takže tento rasismus nebyl primitivní, protože se neodvíjel jen od barvy pleti, ale taky od migrace?;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 30,28
  • Průměrná čtenost 5477x
Nadšená cestovatelka, zanícená tanečnice a také tak trošku spisovatelka. Věnuje se zejména ženským tématům a převážně nevážně. Neb humor je jí víc, než vlastní. 

Vydala zatím pět knih. V roce 2012 debutovala lechtivým čtením Sbírka motýlů, o rok později přišla neméně pikantní Sebelhářka a následně Dívka s vůní manga.

Čtvrtá kniha je o síle, energii a spiritualitě ženy. Kdybych tě nepotkal...  následována volným pokračováním: Když jsme se potkali... 

 

http://www.viktoriebeso.cz/ https://www.facebook.com/ViktorieBeso

viktore.beso@gmail.com