Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IM

I98v65a61n 22M14i69n59á81ř

31. 3. 2019 14:20

Jakékoli navýšení RP by mělo být odečitatelnou položkou z daní pracujících rodičů. V opačném případě budeme jen bezmocně přihlížet ke stálému - rozrůstání ghet nepřizpůsobivých.

2 0
možnosti
Foto

Nedávno schválili zvýšení příspěvku na péči. Ale jen ve 3. A 4.stupni.

Nikde neslyším ozývat se rodiče dětí,které mají "jen" druhý nebo první stupeň péče.

A přitom je to vůči nim také nespravedlivé.;-)

Vždycky to bude tak,že určité výhody nebudou pro všechny.

3 0
možnosti

Ač důchodce, myslím si, že spravedlivé by bylo, aby se to vyřešilo podle návrhu ministryně Schillerové - důchodcům přidat v souladu s pravidly pro valorizace 750 Kč (tedy ne 900 Kč, jak chce ČSSD) a ušetřené finance dát na zvýšenou rodičovskou pro všechny).

0 0
možnosti
ZT

Osobne me vic nasira porodne, vztazene k vysi prijmu. To jako kdyz vydelavam vic, tak to boli min? Pocatecni investice do zakladni vybavy je tak jina?

1 0
možnosti

Porodné nemá zcela určitě charakter "bolestného". Taky má logiku, že se nevyplácí plošně. Proč by měl dostávat finanční pomoc od státu pár, který má dohromady příjem třeba 80 tisíc?

0 1
možnosti
Foto

Mladé manželské páry jsou nejvíce ohroženou skupinou u nás. Co pro ně udělal stát po revoluci. Zdražil vše, co mladá rodina potřebuje, bydlení, zařízení, auta a vůbec to nejhorší co udělal, velké zvýšení cen potřeb pro malé děti.

Nejsou to jen kočárky, postýlky, oblečení a různé vychytávky, ale i základní potraviny, jako je sunar a přidružené výrobky. Žádný produkt, ani alkohol nebyl tak nehorázně zdražen, jako mléko pro miminka.

Tedy ne rodičovská bude zatěžovat stát, ale stát ždíme mladé rodiče na každém kroku. Navíc představa, že budou zatíženi hypotékou a různými půjčkami, které jsou v některých případech nezbytné do konce života, určitě nepřidá na spokojeném soužití.

Je to absurdní, když se tady vláda dohaduje o přídavku pro matky, které vychovávají budoucí pokolení a na druhé straně se posílají peníze na podporu neziskových organizací a jiných projektů, bez zbytečného prodlévání a debat.

Co je nejvíce zarážející, vláda se dohodla na suplování neplatícího partnera v případě výživného, toto bude další tunel, kterým budou odplouvat peníze pracujících českých občanů. Tady je třeba vzít rozum do hrsti a uvědomit si, že tyto peníze by se daly použít pro dobrou věc a ne využít pro vyčuránky, kteří na tom budou profitovat.!!

1 1
možnosti
JP

Cože prosím? Stát "zdražil vše, co mladá rodina potřebuje, bydlení, zařízení, auta..." . mladá rodina POTŘEBUJE auto nebo vlastní bydlení? A co takhle si na obojí vydělat postupně? Začít bydlet v nájmu, šetřit a postupně si třeba pořídit vlastní bydlení. Nebo bydlet v nájmu celý život, copak to je nějaká hanba nebo potupa? Nájemních bytů je na trhu spousta, stačí si jen vybrat to, které se nám líbí a do týdne může mladá rodina bydlet. Docela rozdíl proti době socialilsmu, kdy rodina bydlela s rodiči a třeba i prarodiči v malém bytě a na přidělení nájemního bytu čekala taky 20 let.

Stejně tak auto - skutečné MUSÍ každá mladá rodina vlastnit auto? Nejlépe nové, ne? Copak je na trhu málo ojetin, že jsou pro ty mladé rodiny tak děěěěsně nedostupné?

2 0
možnosti
JD

J54i67r95i 14D19v77o94r22a91k

29. 3. 2019 15:52

Pri vsim respektu... Materska v CR je jedna z nejvetsich Statnich podpor vubec. At se srovnavate treba i se zapadni Evropou, kam se zajiste i pocitate, tak NIKDE nenajdete od Statu takovou podporu, jako v CR. Nelze chtit socialni vyhody, ktere se nedaji normalne ze Statnich vydaju zaplatit. Proc by Stat mel prebirat financni zodpovednost lidi, kteri chteji mit deti? Jsem samozrejme pro to, aby byly nejakym zpusobem "detske pridavky" a moznost odecitani Dani a hlavne castecne pracovni zavazky... Vyplacet ale pridavky zpetne? To musi vetsine pripadat uplne mimo...V

3 0
možnosti
JP

Nevím, kde se bere utkvělá představa, že před r. 1989 byly dostupné jesle. Ty byly možná tak ve městech, ale ve střediskových obcích opravdu nebyly, tam byla maximálně mateřská škola. A maminky, které bydlely v menších vesnicích, kde nebyla ani ta školka, byly doma s dětmi do doby, než ty děti nastoupily do školy, tedy do 6-7 let věku dětí. přesto si nestěžovaly a ty děti vychovaly.

Ani ve městech, kde byly jesle, to nebylo jednoduché. O zařazení dítka se žádalo v cca 1 roce věku dítka, o jesle tak po šestinedělí, protože pořadníky byly dlouhé a míst v jeslích nebo ve školkách málo. U nás třeba udělali experiment: jeslovou třídu při mateřské škole. Do ní chodily děti,co byly velké na jesle, ale malé na školku, tedy děti ve věku 2-3 let. Bylo tam i méně dětí, než v běžné školkové třídě. Jenže dneska podobné třídy vzniknout ani nemůžou. Ne že by třeba nebyl prostor, ale je třeba problém se zahradou, protože dětské herní prvky musejí mít certifikace, bez nich prostě na zahradě být nemůžou. A certifikace praví, že jsou vhodné pro děti OD 3 let. Zkuste vysvětlit Lojzíčkovi, že Anička se může klouzat na klouzačce a houpat na houpačce, protože už jí byly 3 roky,jenže Lojzíčkovi jsou dva, tudíž si může tak maximálně hrát na písku. A tak je to s víc věcmi.

1 0
možnosti
IZ

A to jste ještě nepřišla na to, že to tak je prostě vždycky, že jeden se narodí na Silvestra a dostane, a druhý na nový rok a už nedostane či naopak? (nebo se ta čára udělá někdy jindy. ale někudy prostě půjde.). Jediné na tom je to zklamání, že si lidi mysleli že jim přidají a najednou se jich to netýká. Ale to se děje pořád. To spravedlivě neuděláte, vždycky bude někdo komu něco uteče o fous. Smolík prostě.

4 0
možnosti
Foto

Tahle pozitivní práva vedou k nenávisti a k závislosti. Navíc vedou k většímu okrádání produktivních lidí, kteří tak musí přispívat i na děti, které patří do komunity, kterou oni nesnáší.

Spravedlivé by bylo tyto situace řešit jen a jen daňovými prázdninami pro oba rodiče.

10 0
možnosti
MB

Dobrý den, pane Kšíre. Ve vší slušnosti neznáte aktuální daňové nastavení státu. Příklad: Rodič A v práci má průměrný příjem v této čr cca 30 tisíc Kč hrubého. Rodič B na rodičovské dovolené a 2 děti. Rodič A si děti uzná jako odpočet daní a zaplatí za rok 12300 Kč na dani z příjmu (počítejte +-500 Kč nebudu tu hledat kalkulačku) Rodič B příjem podle rozvržených 220 tisíc Kč jako sociální dávka. Na konci roku při vyúčtování daně rodič A doloží že rodič B nepřekročil příjem 64 tisíc Kč ročně. (protože sociální dávky se do toho nepočítají) Stát mu má vrátit 24 000 Kč za vyživování nevýdělečného člena rodiny. Ty ale nezaplatil, zaplatil jen 12300 Kč, takže mu stát vrátí vše a kdyby zaplatil víc dal by mu víc (záporná daň u tohoto nefunguje). Takže by mě zajímalo CO JINÉHO by měl stát lidem na rodičovské dovolené odpustit Když rodina jako taková nezaplatí z daně z příjmu ani korunu. A to Rodič A má průměrný příjem na který 2/3 lidí v této repulice nedosáhne.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS