Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

Dobrý den. A tohle je jeden z největších problémů dnešního školství. Prakticky neodvolatelný ředitel/ka. Chtělo by to zákon o volbě ředitele. Každé 4 roky by byl volen společně se zastupiteli. Musel by mít program a lidé by ho hodnotili u dalších voleb. Nebyl by to kamarád dosazený nýbrž člověk s mandátem od lidí kterých se to týká. Tedy rodičů a prarodičů žijících v dané obci. Školství by se zlepšovalo neboť by ředitel musel celé 4 roky plnit program a u voleb se bát zda to dělal dobře.

1 0
možnosti
Foto

P88e67t86r 91K47a90d48l13e43c

24. 1. 2024 21:51

Díky za článek. Celá situace je alarmující z mnoha důvodů. Jednak proto, že z ohlasů napříč platformami plyne, že podobných případů je plná republika, z čehož dále plyne, že pro reformu aktuálního nastavení ředitelských výběrek bylo včera pozdě...

Pak je tady ale ještě větší průšvih, a sice role České školní inspekce. Kdo jiný by měl v podobných případech povstat a říct "tudy ne, přátelé!". Ve výběrové komisi byli tři zástupci ČŠI... přesto ticho po pěšině...

3 0
možnosti
VB

Bohužel. Smutné, nechutné...

0 0
možnosti
MR

To je zcela mimo, a i důvod proč je školství pořád pod nějakým tlakem, jak by to mělo být. Přitom je to v rukou ředitelů, a místních samospráv. Jsou školy, kde jsou skvělé kolektivy a ředitelé ... .

Pak tu je fenomén generační, kde každá generace se nerodí s hotovým vědomím, nemá žádné as musí si jej od nuly skrze mnoho cyklů a fází vytvořit, tak jako generace do minulosti tak do budoucnosti, a vlastně vše znova objevují. Jejich vědomí navíc je formováno stavem doby, jejími pohledy, řádem, hodnotami ... , jež pak berou jako za světový řád, realitu.

Jinak řečeno, jedna generace to chce tak, druhá onak, a topíme se ve vlastní šťávě, neboť nám ujíždí i generační vlka a další generace to zase ... .

Kvalitní školství je zde mantrou už od roku 89., dnes pomalu vysává rozpočet státu a přidaná hodnota společnosti, žádná, naopak, společnost nemá lidi na důležité profese a mladí mají problém s tlakem života. Je to i díky feminizaci školství a společnosti. Základ je vždy v rodině a ten nejlepší v generační ... .

Postačí se podívat do dob mocnářství a 1. republiky, jak společnost, ekonomika, duchovní a duševní elita prosperovala, byl zde i pojem Krásná doba, a v jakém stavu je společnost, ekonomika, duchovní a duševní elita, dnes. Vzdělání, jak se dnes ukazuje v rozkladu společnosti, není vše, druhá ingredience, jež vytvoří celostní osobnost, je tlak života, jež z uhlí udělá diamant, pak má společnost tzv. kormidelníky, či tahouni, jako byl třeba Křižík, Kolben, Baťa, či maršál de Gaulle ... .

0 0
možnosti
Foto

Je to o lidech, jinak než mravenčí prací polínko po polínku to nikdy nezlomíme.... Ale nesmíme to vzdát...

2 0
možnosti
PB

..... madam by mohla "Pracovní nabídku PRO učitele" rozšířit o "Pracovní nabídku pro ředitele"!,- ..... "není tu někdo, kdo by si chtěl přivydělat a naučit mě ředitelovat!?",- doboha, tento zvrácený svět už opravdu nedávám,- bojujte co to dááá

3 0
možnosti
Foto

J65a51n 49Š95i32k

24. 1. 2024 12:53

Je předem prohraný pro tuto generaci dětí. Učitel není superpotravina, která se dá zázračným způsobem za rok vypěstovat na biopoli. Je to o letech poctivé práce a výchově a trvalém pracovním růstu. Co chcete po současných učitelích, oni sami byli vychováváni ve vzdělávacím systému, který je učil, že mají poslouchat, co se jim sype do hlavy a každá další aktivita za účelem celoživotního profesního růstu, že je podezřelá nebo zbytečná. Než dojde ke změně, to bude trvat dlouho předlouho, a žádná slíbená mzda nebo jiné nesmysly tohle nezmění. Ostatně to se týká celé společnosti. Jak se chová paní ředitelka? Úplně stejně jako nějaký politik, manažer nebo dělník. Češi si mohou dát klidně svou okecávací vyčuranost, pokud je pro ni nějaký symbol, hned nad hlavu svého lva. Hezký den

3 0
možnosti
VB

A teď si představte, že my skvělé učitele na ZŠ Formanská máme. Včetně empatického ředitele, který je v jejich skvělé práci podporuje.

Ale to nám chce starosta vzít. Dosadit nepříjemnou arogantní a neschopnou podvodnici, ale miliony, jsou miliony. Současný ředitel by se na svinstvu nepodílel a tak musí z kola ven.

Smutné, nechutné, alarmující... ale co s tím

4 0
možnosti
Foto

Jako kdybych četl o ředitelce a naší základní škole :) Ve městě škole málokdo řekne jinak, než ústav".

2 0
možnosti
VB

To mě mrzí! Bohužel u nás to byla dodnes malebná vesnická škola, kam děti chodí rády a učitelé mají o ně upřímný zájem. Ústavem se teprve má stát

Takový příklad, jak to u nás dosud je.

Holka ve třetí třídě mi vypráví o sublimaci a desublimaci (není to nerdka), o rozdílech mezi stupni celsia, farenheita a kelvina. V lese mi říká, které houby jsou jedovaté, jaký pták to sedí na stromě. Ve třetí třídě v matice počítají příklady po starší ročníky...

Když šla poprvé domů z družiny, vychovatelka mi psala, že spolu procvičily předem bezpečnostní pravidla a pak mi psala znovu, zda v pořádku dorazila domů. Jiná mi zase psala, zda je dcerka v pořádku a je jí lépe, protože ji ve škole bolela hlava. třídní učitel vyrobil dětem k vánocům na 3D tiskárně fejkové mobilní telefony protože si všimnul, že si děti o přestvákách hrají na obchod s papírovými...

Pro někoho jsou to hlouposti, ale pro naše děti je to malý školní zázrak. A to jen díky citlivému a profesionálnímu řediteli, který si sestavil úžasný tým.

A pak nám chtějí dát mrchu, která lže, podvádí a krade.

Všem se nám chce brečet i zvracet, celé noci z toho nespíme. Je to zoufalství a odpornost. A to nepíšu o tom nejhorším, co má ta osoba na svědomí.

3 0
možnosti
Foto

Jediné zlepšení vzdělávání může přinést zrušení povinné školní docházky a nahradit ji povinným vzděláváním.

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5477x
Nadšená cestovatelka, zanícená tanečnice a také tak trošku spisovatelka. Věnuje se zejména ženským tématům a převážně nevážně. Neb humor je jí víc, než vlastní. 

Vydala zatím pět knih. V roce 2012 debutovala lechtivým čtením Sbírka motýlů, o rok později přišla neméně pikantní Sebelhářka a následně Dívka s vůní manga.

Čtvrtá kniha je o síle, energii a spiritualitě ženy. Kdybych tě nepotkal...  následována volným pokračováním: Když jsme se potkali... 

 

http://www.viktoriebeso.cz/ https://www.facebook.com/ViktorieBeso

viktore.beso@gmail.com