Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Obávám se, že musím oponovat ohledně Vašeho respektování pravidel v cizích zemích. Nevěřím totiž, že když přijedete do nějaké muslimské země, tak si dobrovolně navléknete šátek a necháte se doprovázet jen svým manželem, nebo bratrem.

Osobně bych dal přednost vyjádření, že u občanů, kteří pocházejí ze zemí, kde respektují ledvinku u pasu a sandály s ponožkama (eh, počkat, existuje ten respekt vůbec v ČR?), tak by se mělo dodržovat to samé pro jejich kulturu. Jenže nebudeme každé ženské s šátkem kontrolovat pas, že?

Kulturní tolerance je samozřejmě jedna věc. Prakticky je to problém každého zvlášť, kolik snese a jak se s tím vyrovná. To hlavní ale je to, že se na území našeho státu musí dodržovat naše zákony. Žádná šaria, žádné klanové dohody, žádná vnitřně-kulturní řešení. Naše právo je založené na zákonících starých čtyři tisíce let. Za tu dobu se měnilo a vyvíjelo do současné podoby a existuje důvod, proč vypadá tak, jak vypadá (a bez cynismu prosím, i když jsem nahrál na vtipnou narážku - tohle je důležitá věc).

Pokud tedy chtějí žít na našem území, musí respektovat lidi, kteří jsou určeni k výkonu práva, a ne se pokoušet zavádět na našem území právo, jež je určené k řešení svárů uvnitř kmenů v pustině mezi horami, kde nejde zřídit řádný soud.

Jinými slovy, nemám problém s muslimem, který se oblékne jak Alibaba. Mám problém s muslimem, který se na mě dívá zpatra, protože si dám pivo.

Drobná poznámka - ono to s tím alkoholem nebude tak horké. Poznal jsem pár muslimů, kteří neměli problém dát si jeden dva kousky. Mírnější forma výkladu Koránu totiž říká, že se alkohol nesmí užívat tak, aby se člověk choval neuctivě a potupně. Pokud tedy nabídnete vinný střik, nemusí to být problém. Pokud se je pokusíte ožrat, jste debilové vy.

6 0
možnosti

On každej muslim není taky konzervativní ... Kolik katolíků apod má sex až po svatbě atd ... V Thajsku jsem často pil s jedním muslimem a byl v pohodě ... Prostě srážka s fanatikem je vždy na ... A fakt u toho nevadilo že já měl trenky, on vyholenou hlavu a náš budhistickej kamarád dredy ... :)

4 0
možnosti

R^ skvělý článek, kéž by jich bylo víc .

4 0
možnosti

J78a27n 45F31r75o74l97í67k

8. 9. 2014 15:11

Tak není to to nejlepší co od Vás čtu, ale čtu Vás rád. Jste taková zvláštní, osobitá. Tak hodně štěstí.R^

4 0
možnosti

Dobrý den,

zrovna včera mluvily v pořadu 168 hodiny dvě Češky, které konvertovaly k islámu. V jedné jsem rozpoznala paní učitelku z MŠ, která hovořila i v jiných pořadech, druhou paní jsem neznala.

Další je pouze můj názor - asi bude dost urážlivý:

O jedné si myslím, že je přecitlivělá dáma, která v islámu hledá oporu, druhá je dle mého názoru ne zcela pohledná žena, která ráda provokuje. Zajímavé, že když jde zababušená, že lidi si před ni uplivují.

Nikáb (dle mého zababušení) vyzkoušela i reportérka pořadu, setkala se zvědavostí, lítostí, ale nikdo se jí závoje nesnažil sundat nebo se nedočkala úplně negativní reakce.

2 0
možnosti

Ono to vlastně není zas tak blbý, být muslimská žena... samé výhody. ;-D

2 0
možnosti

Podle logiky paní Viktorie je vůbec být žena výhrou ... Muži jsou ve většině případů totiž primitivové a mají penis ... ;-D

2 3
možnosti

J33a29r17a 70R62a71n26k

8. 9. 2014 2:26

'Honour killings' on the rise in Canada: Expert - Canada.com

http://www.canada.com/Honour+killings+rise+Canada+Expert/.../story.html

0 0
možnosti

Je to už trochu vyspělé a laciné téma. Se standardní vysokou úrovní autorky to nemá nic společného.

0 0
možnosti

Ubohá populistická srágora. Trapný humor na úrovni puberťačky. Gratuluji.

Do vámi naznačované satiry či břitkého sarkasmu (dovolte abych se zasmál) to má opravdu hodně daleko.

6 9
možnosti

Vzdy jsem si prala byt navzdy mlada ;)

6 0
možnosti

Článek mě velmi zaujal, obsahem i formou. Toto téma mě trápí už dvacet let. Podle mě stojí za to se jím zabývat.

2 0
možnosti

Reálné příběhy muslimů v evropských zemích si můžete formou komiksu přečíst zde: 

http://www.opensocietyfoundations.org/multimedia/meet-the-somalis

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 30,28
  • Průměrná čtenost 5477x
Nadšená cestovatelka, zanícená tanečnice a také tak trošku spisovatelka. Věnuje se zejména ženským tématům a převážně nevážně. Neb humor je jí víc, než vlastní. 

Vydala zatím pět knih. V roce 2012 debutovala lechtivým čtením Sbírka motýlů, o rok později přišla neméně pikantní Sebelhářka a následně Dívka s vůní manga.

Čtvrtá kniha je o síle, energii a spiritualitě ženy. Kdybych tě nepotkal...  následována volným pokračováním: Když jsme se potkali... 

 

http://www.viktoriebeso.cz/ https://www.facebook.com/ViktorieBeso

viktore.beso@gmail.com