Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

No, připadá mi, že psaní tohoto blogu byl jako projev rozháraných emocí v mysli autorky.

Možná chtělo si to ještě jednou přečíst a hodně přemýšlet a upravit text. A nebo se něco v rodině děje?

7 0
možnosti
VB

A to máte pravdu, jsem emocionálně velmi nestabilní, o rozharanoati ani nemluvě, to minimálně jednou do měsíce :) Ale to, že ženská musí zvládat víc, než běžný člověk, v tom jsem poměrně stabilní už několik let :)

1 0
možnosti
TN

Jeden můj starší známý vždy říkal, že lidé dělají jenom tři druhy činností - ty co musí, ty co chtějí a ty co „musí“. A právě těch posledních dělají právě ženy nejvíce.

1 0
možnosti
GK

Moudrý to muž. Ženy si vymyslí nekonečnou plejádu věcí, které se přece "musí udělat" a když se jich muž odmítá účastnit, dostane vynadáno, jak je líný a neschopný, zatímco ona, chuděra, dře jak otrok.

0 0
možnosti
JR

J66a40n 39R41o14s60a

13. 12. 2020 12:46

Uprimne receno: jste zhyckana. Jak to funguje u nas doma. Zijem v domku v Praze, na ktery jsem vydelal. Mame 3 deti - manzelka je jeste na materske a stiha u toho podnikat. Manzelka se stara o domacnost a o deti (ukoly, konicky) ja obcas pomuzu treba tak, ze kazdy tyden jezdim na nakup do Zdib do Lidlu, nebo ze nejstarsi pripravuju na prijimacky, detem ctu vecer a ucim je starat se o zuby. Nic vic. Prosim nedelejte ze starani se o domacnost nejakou kovbojku - zil jsem po skole par let sam a tak nevykladejte jak slozite je vyprat, ususit a nakoupit. Tohle obstarat pro jednoho cloveka! je prace na 2 hodiny na tyden i se skladanim pradla.

3 2
možnosti
VB

Děkuji za analýzu mě zhyckanosti. Já totiž na rodičovské zvládám jen chodit do práce, psát knížky, starat se o komplet domácnost, vozit děti na vsechny koníčky, ke všem lékařům, na logopedii a tu kazdy den trénovat, sportovat s nimi, vytvářet s nimi kreativní díla, vařit s nimi, péct, uklízet a starat se o stavbu domu. A mě samotnou už mi čas nezbývá, tak moc jsem neschopná. Ale ještě jsem nepřišla na to, jak nafouknout den. Zkyckana až na půdu, prostě :)

Mějte fajn den a moc se nestrhněte. ;)

2 0
možnosti
JK

J21a61n 84K21o47z18l50e32r

13. 12. 2020 9:53

Plané diskuze !

0 0
možnosti
Foto

Děkuji vesmíru i sama sobě za svého manžela. Pomůže kde může, ledničku naplní, za pomoc v němčině na dovolené je rád, moje koníčky toleruje, po závodech mne vozí, na cenu kosmetiky za kadeřnice se neptá, děti jsme vychovali společně, bordel v bytě si tolerujeme vzájemně, i když já asi o něco méně, výplaty si navzájem nevyčítáme. Jsem ráda, že ho mám a doufám, že on je rád, že má mne. Jo, jsme svoji téměř 21 let :-)

21 0
možnosti
ZS

Mám to podobné a jsme spolu ještě déle. R^

7 0
možnosti
JK

J28a92n 72K28o32m88r18s80k36a

12. 12. 2020 21:47

Přečetl jsem asi dvě věty. Víc jsem nedal.

Nicméně dovolím si reagovat na stesky po nízké mzdě.

Nízkou mzdu ženy mají hlavně protože jim "padá" kvalifikace při mateřské!

Chyba je v našem socialistickém systému mateřské/rodičáku kdy je žena doma 3-4 roky a následně má další dítě, takže ve výsledku je doma min. 6 let v kuse.

To se samozřejmě projeví na jejím uplatnění na trhu práce. Protože musíme mzdy nastavit na základě, v soukromých firmách, nikoliv na sociálních aspektech ale měřitelných ukazatelích, a pakliže ženská ztratí přehled o oboru tak má velkého smolíka-pacholíka.

Kupodivu málo která ženská říká, že jsou velmi malé rozdílné mzdy v dělnických profesích, tam právě ani tak nejde o kvalifikaci, ale schopnost vykonávat manuální práci.

Částečně je vina na ženách a jejich "pohodlí". Tím sice nemyslím že péče o dítě je jednoduchá, ale je to rutina. Stačí se projít dopoledne po městě a sledovat dámy s kočárky u kaváren s cigárem s tím jak pomlouvají "starého".

Nicméně chyba je i ve státu, že tuto pohodičku jim trpí a neudělá pro ně zkrácené úvazky (2 nebo 4 hod/den, ev. jenom třeba na 3 dny zkrácených úvazků apod.) jako je to na západě běžné a zároveň nedá možnost vzniku jeslí/školek.

Na západě, pakliže se tedy odvažujeme srovnávat mzdy s cizinou, mají rodičák max. 6 měsíců ale spíše jenom 3 měsíce, extrém je 6 týdnů, ale ženská přesto i přes tuto dobu nepřestává mít kontakty se zaměstnavatelem. Kromě toho některé státy umožňují i zapojení otce (myslím tím samozřejmě personálně-mzdové stránce), do péče o dítě. Jak jsem řekl, je to rutina a kromě kojení táta zvládá tyto věci kolem dítěte také.

3 0
možnosti
AJ

Není to jenom kvůli péči o dítě.

Ženy častěji vyhledávají zaměstnání méně náročná ať už fyzicky tak i mentálně, méně riziková a s menší odpovědností. Ono se to postupně mění, takže například zjistíte, že spousta původně zcela mužských povolání jsou dnes i možná z větší části obsaženy ženami, např obvodní lékaři, kteří rozhodně nevydělávají málo. Rovněž ženy často zjistí na vyšších pozicích, že na to vlastně nemají neboť tam musí soupeřit také s muži a nemají např potřebnou autoritu, odvahu riskovat, neumí pracovat v prostředí s ambiguitami atd. Takže je to kombinace mnoha faktorů, nicméně dnes mají ženy rozhodně velké množství příležitostí jak vydělávat hodně a být nezávislé oproti tomu co zde bylo např před půl stoletím.

4 0
možnosti
JK

J57a70n 51K80a68r22a80s32e14k

12. 12. 2020 21:05

to s tim 'podrzet' me fakt vzdycky nadzvedne.

Jako kdyby takhle trpely jen zeny.

Stalo se mi to ne jednou. Byl jsem uplne vyrizeny, v praci stres, jeste neco s autem a vecer bych nejradsi jen padnul do postele. Hlava mi tresti , ale partnerka se mazli, naleha atd., takze ji to nechci odmitnout, nastesti se nam chlapum 'vetsinou' postavi i kdyz nechceme.

Takze jsem to nejak vydrzel, ale to uz jsem mel silene bolesti hlavy a zacalo se mi delat spatne, ale my chlapi to holt nejak vydrzime. Konecne sladce usnula a tak jsem utikal na zachod se vyzvracet, ale daval jsem pozor, aby ji to nevzbudilo - prave kvuli tomu vztahu a tak.

Prave tohle se mi vzdycky vybavi, kdyz ctu nejaky takovy clanky, jak to maj zensky dneska blby.

3 0
možnosti
VB

Asi se stane. Někdy, občas, výjimečně :)

0 0
možnosti
JR

Tak nějak jsem nepochopil kdo tvrdí že ženy jsou zhyckane a líné ? - lidi jsou pořád stejní- blbky i blbci a věta " to za našich dob nebyvalo" bude vždycky. Akorát v dnešní době napsat to naopak o chlapech tak by mě zabanovali :-/ (a před sto lety by zabanovali vás ;-) )

2 0
možnosti
JZ

J55a40n 69Z56í76m75a

12. 12. 2020 20:30

Viktorie, pripustila byste, ze jsou i muzi, co maji svoji zenu radi, nevycitaji ji par kil navic ani ji nezahybaji??

4 0
možnosti
JK

J14a15n 50K65a14r25a57s87e20k

12. 12. 2020 21:09

...Viktorie, pripustila byste ??? ...

chybi vam tam osobni zajmeno ve druhem padu...

0 2
možnosti
BG

To jsem rád, že tohle řešit nemusím. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5477x
Nadšená cestovatelka, zanícená tanečnice a také tak trošku spisovatelka. Věnuje se zejména ženským tématům a převážně nevážně. Neb humor je jí víc, než vlastní. 

Vydala zatím pět knih. V roce 2012 debutovala lechtivým čtením Sbírka motýlů, o rok později přišla neméně pikantní Sebelhářka a následně Dívka s vůní manga.

Čtvrtá kniha je o síle, energii a spiritualitě ženy. Kdybych tě nepotkal...  následována volným pokračováním: Když jsme se potkali... 

 

http://www.viktoriebeso.cz/ https://www.facebook.com/ViktorieBeso

viktore.beso@gmail.com