Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Upřímně řečeno? Já a většina mých vrstevníků vlastně nemáme na ženské žádné praktické požadavky (já ročník 1980).

Z hlediska dnešního chlapa dnešní ženská nemusí nic. Nemusí umět vařit, nemusí umět spravovat ponožky, nemusí ani uklízet.... Vlastně něco takového požadovat by dnes mohlo být považováno za projev sexismu.

Ale, zdá se, že chlapi musí umět a zvládat všechno. Musíme prý být něco mezi romantickým milencem, praktickým chlapákem, výkonným vibrátorem, strojem na peníze a domácí puťkou a chůvou.

:-)

30 0
možnosti
VB

No, tohle je smutná část moderní doby. Osobně se mi líbí spíše dominantni chlapi, ne princezny. A vařit teda umím, ale ponožky nespravuju, bo to pak tlačí na patě.

0 0
možnosti
RP

Já někdy závidím dnešním děvčatům ve Vašem věku ty možnosti co maji, ten výběr ve všem :-) ato že nejsou přízemní jako jsme byly my a jasné že potom někdy nestíhají. Dočetla jsem nedávno Kdybych té nepotkal, šlo to.. ale nečetla jsem to jedním dechem jako tu z Filipín. Možná to nebylo pro mě zajímavé téma.

0 1
možnosti
VB

Děkuji za čtení! Kdybych tě je z jiného soudku. Ale myslím, že zvláště v konotaci s dnešním světem dává smysl :)

0 0
možnosti
JB

J74i38ř16í 84B25o61č25e90k

11. 12. 2020 16:30

Dlouho jsem vás tu nečetl. Kde jste se toulala ?

0 0
možnosti
VB

To je furt sama práce a žádná zábava :) Na chvíli jsem teď vytáhla ruce z dřezu ;)

1 0
možnosti
JK

Ženy si za to můžou samy, protože jsou takové cimprlíny a myjí okna ač jsou ještě relativně průsvitná.

4 0
možnosti
PR

P59a54v85e21l 12R16y60š39k71a

11. 12. 2020 15:04

Souhlas, za pár dní to stejně není poznat že byla umytá.

2 1
možnosti
Foto

Ahoj, zdravím! Co říct k článku. Asi jen to, že každá doba nese svoje radosti i strasti. Líných bylo, je a bude pořád dost. A věř mi, že když teď kolem nás krouží ta covidová potvora, tak bych se klidně vrátila do "mé" doby a prala třeba na valše;-D Hlavně neztratit dobré lidi kolem sebe a humor. Měj se pohodově.R^

9 0
možnosti
VF

Máš do života dobrý základ od Tvojí rodiny. Také vzpomínám na rodiče a dědu, srovnávám jejich život s mým. Hlavně to zdraví.!!R^:-)

2 0
možnosti
JP

Tak jsem si článek přečetl několikrát- a pořád vůbec netuším, co se nám snažíte říct. Litujete se? Jste nešťastná ve svém vztahu? Muž na Vás klade nesplnitelné nároky? Tak si najděte jiného. V příštím životě se chcete narodit jako chlap? Nemusíte na nic čekat, už v tom současném se můžete nechat předělat..;-D

Moje babička (roz.1912) celý život pracovala, tuším od roku1950 v náročné funkci jako vedoucí dispečingu, a dokázala se u toho normálně starat o rodinu a navíc denně chodit do kostela. Pračku (natož cokoli sofistikovanějšího) nikdy neměla, vodu na mytí nádobí svářela v lavoru, když chtěla teplou koupel, musela k sousedce. Moje maminka (roz.1940) hned po ukončení VŠCHT nastoupila jako vedoucí směny do porcelánky, později přestoupila do Ústavu Jaderné Fyziky, kde pracovala až do důchodu jako kapacita ve svém oboru a o rodinu se dokázala starat naprosto vzorně, nehledě na to, že každý den trávila přes 3 hodiny času jen dojížděním do zaměstnání. O chod domácnosti se starala skoro výhradně ona už před tím, než ovdověla.

Vaše "dnešní žena by měla": hovořit několika jazyky, mít koníčky, domů nosit výdělky jako muž, mít skvělou kariéru, výborně vařit, být dokonalou milenkou.... a to Vám řekl kdo??? Jestli jste to vyčetla v "trendových" magazínech, už je raději vůbec nečtěte, jestli po Vás tohle chce Váš muž, přistupte na to, jestli Vám to takto vyhovuje, nebo mu dejte kopačky - naprostá většina normálních mužů takovéhle věci ke štěstí opravdu nepotřebuje.R^:-) Hezký den.

22 1
možnosti
Foto

Přesně tak, pane Ptáčku. Dnešní žena může, ale nemusí řídit auto, může a nemusí znát několik jazyků, může a nemusí mít umělohmotná ňadra, může si a nemusí budovat kariéru, dokonce se nemusí ani vdát, pečovat o manžela, rodit a vychovávat děti. V tom je ten rozdíl... Naše babičky a prababičky ty všední náročné práce kolem rodiny a dětí dělat musely. Byl to požadavek doby. Singl - žena, "stará panna" byla v té době společensky nepřijatelná, byla veřejně zesměšňována. Jestli to, o čem autorka, skutečně "musí", může si za to sama. Je to její věc. Já například spoustu věcí, které jmenovala, nemusím. ;-) Rv

7 0
možnosti
MS

Tak si říkám jestli chci vědět, jaké stereotypy nás všechny čekají v budoucnu?

0 0
možnosti
VB

Možná nás čeká trend zpět do jeskyně :)

0 0
možnosti
JR

bezvadne;-D;-Djeste je zadouci remesla zrucnost-treba moje kolegyne si polozila v chodbe dlazbu..jeji muz je pry chytry;-D;-D;-D

1 0
možnosti
VB

Jj, taky mám kamarádku, co dělá údržbu dřevěné terasy, protože může z práce v kanclu bolí záda. Její kancelář asi působí bezbolestně

0 0
možnosti

Viktorie, Vy víte, že Vás ráda čtu. A i dnes jsem se výborně bavila. Zejména u pasáží...jako např. způsob oběšení:-)))

Takže díky. Myslím, že jste to vystihla dobře. Jen nevím, jestli to tak některé ženské nechtěly. V něčem se vyrovnat mužským. Jenže tím pádem mají na krku všechno:-)

4 0
možnosti
VB

Tak. Některé se chtějí tak moc vyrovnat, až nás to ve finále bolí

2 0
možnosti
JK

Kdy se to vlastně ve vztahu mění k tomu, co popisujete?

0 0
možnosti
VB
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5477x
Nadšená cestovatelka, zanícená tanečnice a také tak trošku spisovatelka. Věnuje se zejména ženským tématům a převážně nevážně. Neb humor je jí víc, než vlastní. 

Vydala zatím pět knih. V roce 2012 debutovala lechtivým čtením Sbírka motýlů, o rok později přišla neméně pikantní Sebelhářka a následně Dívka s vůní manga.

Čtvrtá kniha je o síle, energii a spiritualitě ženy. Kdybych tě nepotkal...  následována volným pokračováním: Když jsme se potkali... 

 

http://www.viktoriebeso.cz/ https://www.facebook.com/ViktorieBeso

viktore.beso@gmail.com